Sök

Högt blodtryckHögt blodtryck

Rödbetsjuce
Om du söker på Goggle angående att rödbetsjuce sänker blodtrycket så finner du oerhört mycket nyttigt att ta del av om detta.
Det speciella med rödbetorna är innehållet av nitrat. Det bildar kvävemonoxid som är kärlvidgande och är därför bra vid bland annat högt blodtryck. Nitrat motverkar kärlstelhet och läker skador som uppkommit i kärlen. Detta minskar risken för att ett kärl går itu och skapar en infarkt.
Förutom i rödbetor så finns det även rikligt med nitrat i spenat och ruccola.
Det gör blodkärlek mer elastiskt och då vidgar sig blodkärlet lättare och därmed sjunker trycket.
Det blir som en vattenslang, när du trycker ihop ändan av slangen blir vattentrycket mycket kraftigare, det blir ett högre tryck på grund av motståndet.

Rödbetsjuice

Själv blandar jag ut rödbetsjuicen med andra juicer för jag har svårt att dricka enbart rödbetsjuicen, jag tycket inte om smaken. Men utblandad blir det en toppendryck att dricka ett par glas av under dygnet.
Men att dricka rödbetsjuice sänkte inte mitt blodtryck särskilt mycket då jag enligt min fru som kan mer om detta inte har förhårnade blodkärl.

Gym

I ren panik när jag fick veta att jag hade högt blodtryck så började jag tänka; träning!
Jag gick en tid på gym, men där blev man ju ruinerad så jag köpte ett eget hemmagym i stället. Det använde jag hårt varje dag.
Detta sänkte mitt blodtryck en liten bit men inte så mycket som jag hade förväntat mig.

Svettiga promenader

Vad som däremot hjälpte mer varaktigt var att gå en riktig svettig promenad om dagen, då kunde man efter någon timma avläsa blodtrycksmätaren och verkligen se resultat.

Den gröna tallriken

När jag nu såg att allt det jag tidigare nämt inte helt avhjälpte mina problem så fick jag gå ytterligare ett steg närmre friheten, det gjorde jag genom att min fru gör i ordning en tallrik som syns på bilden som jag äter vid 12 tiden varje dag.
Denna kom att bli ännu viktigare när jag nu också råkade ut för en blodpropp i mitt högra öga.
Detta vill jag berätta särskilt om ifall du klickar på länken härunder.

Den varkaktiga förändringen

Sedan kom min fru och jag fram till att vi skulle vilja prova att sluta äta kött och istället enbart äta fisk.
Vi gjorde så och vi uteslöt både kyckling och annat kött. Inte så att vi har något emot kött eller kyckling, utan möjligen den avskyvärda djurhanteringen. Men vi ville ändå testa vad som hände med oss.
Barnen fick däremot och får fortfarande sin vanliga mat som består av en blandad kompott. Vi tror att de tär viktigt för dem att äta kött också.

Vad hände efter detta?

Jo, utan att vi på någotvis förväntade oss något resultat angående blodtryck och annat så var det ändå detta som hände. Helt plötsligt är blodtrycket helt normalt varje gång under dygnats timmar.
Tidigare var det ojämt och påverkades först när jag hade promenerat eller gymmat o.s.v.
Men nu kvittar det när jag tar fram min Omronmätare för att kolla, det är alltid ett normalt värde som bilden härunder visar. Dessutom har jag svår artosvärk i mina knän så promenaderna blir inte så långa och ofta numera, då blir det bra ändå genom denna matförändring.

Den slutliga resultatet

Att byta ut köttallriken mot fisktallriken var den slutliga lösningen för mig.
Men jag vill att du skall veta att den medecin jag har ätit hela tiden, äter jag fortfarande, ända tills någon läkare säger att jag inte behöver den mer.